lørdag 16. mai 2009

Nasjonaldag= norsk flagg?

Nå nærmer det seg 17. mai med stormskritt, og det betyr: Kjør flaggdebatt!!

Er det riktig at andre nasjoner skal få flagge med sitt flagg 17. mai?.

Min mening er hvertfall at folk skal få gjøre hva de vil, så lenge det ikke skader andre. Men, jeg skjønner ikke hvorfor andre nasjoner skal flagge med sitt flagg på Norges nasjonaldag. Da er det jo Norges bursdag, ikke Danmarks eller Islands osv.
Jeg skjønner selvsagt at vi skal feire mangfoldet i samfunnet, og at alle med norsk statsborgerskap er norske, jeg prøver ikke å si noe annet!. Men, uansett om du er innvandrer fra Iran eller Sverige så bor du i Norge, og du er norsk ergo du burde feire norges nasjonaldag slik den er.

Denne debatten er veldig farlig å begi seg inn på fordi det er veldig lett å bli stemplet som rasist, noe jeg ikke er!:). Men dersom du var i en annens bursdag, ville du ha hengt opp et bilde ved siden av deg selv ved siden av bursdagsbarnet?. Kanskje ikke..
Vi feirer magfoldet i norge hele tiden! 17. mai er en tradisjon som tilhører Fedrelandet Norge og alle dens innbyggere, uansett bakgrunn!

3 kommentarer:

Anonym sa...

MOT I BRØSTET, VETT I PANNE, STÅL I BEN Å ARMER!!!... for faen

Trine sa...

Jeg er helt enig med deg! Hvorfor feire et annet land på Norges "bursdag"? Det blir for dumt!

Anonym sa...

Teit at det faktisk ER en sånn debatt ute å går.. Jeg blir egentlgi bare oppgitt av sånne saker og jeg er STERKT imot at pakistanere skal ha Pakistans flagg på 17. mai!!! Altså, hvis jeg hadde vært i Pakistan på 14. august, (Pakistans nasjonaldag OG faktisk også min bursdag) hadde jeg ikke akkurat gått rundt med norsk flagg! Hva er vitsen? Bare tull, hele pakka! =P