tirsdag 17. februar 2009

Jippi for Holocaust?!

Før du leser videre, les denne:

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=558567


Hvordan i helvette går det an å hylle Holocaust under annen verdenskrig?. En bevegelse som tok livet av rundt 6 millioner jøder, fratok enda flere friheten sin og skapte frykt over hele verden.
Jeg trodde at vi kunne klare å lære av historien. At vi innen nå hvertfall kunne klare å skille mellom rett og galt.
Dette innlegget viser ikke bare hvor trangsynte noen mennesker er, men også hvor flinke mennesker er til å repetere feil gjort tidligere i historien. Det ville heller ikke overraske meg om innlegget fører til økende antisemitisme ettersom «Qaradawi regnes som en av vår tids mest innflytelsesrike sunnimuslimske lærde [...]»


Å hylle Adolf Hitler var også noe jeg trodde vi har fint ferdig med i mai 1945. At en så høytstående leder hyller ham og priser ham i vår tid vil ikke bare føre til økende antisemittisme men en mulig økning blant nynazister.


Hitlers hat mot jødene kan forklares og analyseres på mange måter. Jødene var allerede hatet i Tyskland før andre verdenskrig brøt ut. De fikk skylden for å ha tatt arbeid vekk fra det tyske folk ettersom jødene utviklet seg til å bli gode og suksessrike forretningsfolk. De fikk skylden for tapet på første verdenskrig, en krig Adolf Hitler selv var soldat (korporal) under. Hitlers personlige hat til jødene startet da han var en arbeidsledig kunstner som ikke kom inn på kunstakademiet. Han så hvordan jødene fikk alle de gode jobbene, mens tyske patrioter (som han selv) ble skjøvet ut og måtte finne seg jobb andre steder(selv solgte han malerier på tog-stasjoner).


For å få et samlet rike, må man ha en felles fiende. Denne fienden ble jødene og de allierte i de senere år etter Hitler hadde blitt rikskansler. Alle land og samfunn har en hakkeorden. Jødene har funnet seg på bånn av denne mange ganger, og annen verdenskrig var intet unntak.


«Gjennom alt det han(Hitler .red.anm) gjorde mot dem, selv om de (jødene) har overdrevet denne saken[...]».
Jødene har overdrevet saken?. Det er helt fantastisk å klare å prestere å uttale seg på denne måten. Jødene har vel ikke overdrevet det minste, de har rett og slett fortalt den grusomme sannheten. Denne sannheten kan kanskje virke overdrevet for oss som leser om opplevelser i Auschwitz, men det er heller slik at den er underdrevet. Ville du overdrevet en historie om hvordan du ble torturert psykisk og fysisk i 3 år?. Ville du i det hele tatt vekket minnene om noe så grusomt så du kunne fortelle historien din?. Trolig ikke..

3 kommentarer:

Nora S sa...

wow... Gro som har sluppet ut litt damp her ja..

Anonym sa...

Huff! Jeg skammer meg over at den personen som er leder for et så stort råd, er muslim på lik linje med meg. Skulle ønske folk kunne bruke hue littigrann og først tenke på hva man skal si før man snakker. Den personen har påvriknking på så mange, så nå har Islam-hatere enda noe dritt de kan assosiere meg med. Det er urettferdig at jeg skal bli sammenliknet med en slik person. Æsj æsj æsj!

Nora S sa...

Wow.. håper INGEN sammenlikner deg med en slik person!!. Selv om dere har samme tro betyr ikke det at dere har de samme verdiene og oppfattning av verden:)