lørdag 11. september 2010

Lyst i bann!

Alt var bedre før, rett og slett. Før var det disiplin i sakene. Du visste hva som var rett og galt, og du fikk veldig klart svar dersom noe du gjorde var galt.
Pryl av læreren, mor, far, nabo, kassadama på Kiwi var hverdagskost. Men dersom vi går enda lenger tilbake i tid, forbi en del verdenskriger, forbi Norge som egen nasjon og forbi vår tid da staten regulerer.

Vi skal til tiden da kirken regulerte, til den tid da kirken var, bokstavelig talt, alfa og omega.
DA var det orden i sakene, da. Eller, det var vel strengt talt ikke det - det var en høyst urettferdig tid. MEN, noen ting var faktisk bedre før. Nå til dags er det vanskelig å vite når du har gjort noe riktig ettersom man får svært lite ros på arbeidsplassen. Før i tiden derimot kom rosen, på en litt særmåte, direkte fra Paven.

Jeg mener, hva slags mennesker var det som fikk mest oppmerksomhet fra paven på denne tiden?Jo, folk som prøvde å motbevise den kristne verdensoppfatningen. Dette vil si; Jorden er skapt på 7 dager, Gud ser deg, Vi i Europa er alene i denne verden, jorden er flat, jorden er universets sentrum OG SÅ VIDERE INN I DET UENDELIGE.
Dette var jo selvsagt ikke oppfatningen til alle slik som vi har sett i senere år. Menn som blant annet Galileo Galilei og Matin Luther var ikke enige i kirkens generelle oppfatning av... ting, og hva skjedde??

JO, DET SKAL JEG SI DEG. DE BLE LYST I BANN AV PAVEN!
(Galileo ble vel ikke dirkete bannlyst, men.. you get the picture, eh?)

SÅ, min teori går ut på at alle som i tiden mellom 1100-1600-tallet som ble lyst i bann, utstøtt eller ertet av kirken har gjort noe veldig bra for vårt samfunn.

ERGO; Jeg vil bli lyst i bann av paven! Hvor tøft hadde ikke det vært? Da har du gjort noe så bra at det halve hadde vært en genistrek på lik linje med oppfinnelsen av elektrisitet!!

Jeg vil ha en kontrakt fra Vatikanet fra The Big Boss der han lyser meg i bann, og den skal henges opppå kjøleskapet ved siden av beviset på bestått teori!

To store bragder samlet på det beste møbelet i hele verden!

Ingen kommentarer: